Sobre el projecte

Parlapallares.cat és un projecte cultural sense ànim de lucre que vol fomentar l’ús de la parla pallaresa

El pallarès és un valor identitari de les comarques catalanes del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, per això, el seu coneixement i el seu ús suposen una defensa de la identitat d’aquest territori i de la pròpia llengua catalana des de la riquesa que suposa mantenir vives les especificitats geogràfiques.

Totes les llengües són símbols i testimonis alhora de la cultura i del territori al que estan vinculades i en un món cada cop més globalitzat la defensa del pallarès no hauria de considerar-se com una actitud reduccionista sinó com un compromís amb el patrimoni cultural de la llengua. El coneixement i l’ús del pallarès enriqueix tant a l’autòcton com al nouvingut per la seva autenticitat pirinenca i el seu arrelament al territori de muntanya. Creiem que el reconeixement i la defensa dels trets identitaris és la base de tot intercanvi cultural en una context cosmopolita.

Parlapallares.cat és una iniciativa d’Espai Nòmada promoguda i finançada per l’associació Cambuleta que ja porta temps treballant en aquesta línia a través de la edició d’una col·lecció de contes infantils en pallarès.

Els beneficis de la venda de samarretes seran reinvertits en el projecte i en especial s’han destinat a la producció de l’exposició Supo-supo amb el pallarès que vol donar a conèixer aquesta parla arreu i que és un altre projecte desenvolupat exclusivament per l’associació Cambuleta.

——–

Amb el suport de: