Date:   juny 17, 2012
Launch Website

Parlapallares.cat és un projecte cultural sense ànim de lucre que vol fomentar l’ús de la parla pallaresa

El pallarès és un valor identitari de les comarques catalanes del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, per això, el seu coneixement i el seu ús suposen una defensa de la identitat d’aquest territori i de la pròpia llengua catalana des de la riquesa que suposa mantenir vives les especificitats geogràfiques.

Totes les llengües són símbols i testimonis alhora de la cultura i del territori al que estan vinculades i en un món cada cop més globalitzat la defensa del pallarès no hauria de considerar-se com una actitud reduccionista sinó com un compromís amb el patrimoni cultural de la llengua. El coneixement i l’ús del pallarès enriqueix tant a l’autòcton com al nouvingut per la seva autenticitat pirinenca i el seu arrelament al territori de muntanya. Creiem que el reconeixement i la defensa dels trets identitaris és la base de tot intercanvi cultural en una context cosmopolita.

Una de les primeres accions del projecte ha estat la creació d’una sèrie de samarretes amb paraules en pallarès amb la corresponent definició en català, castellà i anglès (disseny: espai nòmada). De moment s’han editat les paraules potxó i furro/a.

 

 

  • parla pallarès
  • parla pallarès