Portfolio: fotografia

Projecte Parla Pallarès

Parlapallares.cat és un projecte cultural sense ànim de lucre que vol fomentar l’ús de la parla pallaresa

El pallarès és un valor identitari de les comarques catalanes del Pallars Jussà i el Pallars Sobirà, per això, el seu coneixement i el seu ús suposen una defensa de la identitat d’aquest territori i de la pròpia llengua catalana des de la riquesa que suposa mantenir vives les especificitats geogràfiques.

Totes les llengües són símbols i testimonis alhora de la cultura i del territori al que estan vinculades i en un món cada cop més globalitzat la defensa del pallarès no hauria de considerar-se com una actitud reduccionista sinó com un compromís amb el patrimoni cultural de la llengua. El coneixement i l’ús del pallarès enriqueix tant a l’autòcton com al nouvingut per la seva autenticitat pirinenca i el seu arrelament al territori de muntanya. Creiem que el reconeixement i la defensa dels trets identitaris és la base de tot intercanvi cultural en una context cosmopolita.

Una de les primeres accions del projecte ha estat la creació d’una sèrie de samarretes amb paraules en pallarès amb la corresponent definició en català, castellà i anglès (disseny: espai nòmada). De moment s’han editat les paraules potxó i furro/a.

 

 

Imatge de La CCB

El Projecte de la Caseta de la Coma de Burg, ha comptat amb un disseny de cartells al llarg dels 3 anys que ha durat el projecte en que s’ha desenvolupat una línia clara.

 

Etiqueta del Vi Bord

La etiqueta del Vi Bord, correspon a un projecte de vi d’alta muntanya que elabora el Celler Batlliu de Sort. Es tracta del vi de menys categoria i des de l’inici el client ha donat via lliure per experimentar i fer propostes d’etiqueta que varien cada any i permeten utilitzar els sentit de l’humor i el pallarès com a recurs.